Miszmasz z makaronem
Uniwersalna potrawa, do której... pasuje wszystko!

Składniki
- szklanka białej fasoli (możesz użyć też ugotowanej fasoli z puszki)
- opakowanie makaronu
- mieszanka mrożonych warzyw, np. na zupę (może być z ziemniakami, groszkiem, fasolką, kukurydzą, marchewką)
- 2 pomidory
- papryka czerwona i żółta (ew. także chili)
- 200-300 g kiełbasy
- cebula
- olej
- sól, pieprz, papryka, ew. czosnek suszony
3-5
1. Fasolę namocz i ugotuj w osolonej wodzie w dużym garnku. Dodaj więcej wody i dorzuć makaron oraz mrożone warzywa. Ugotuj razem (jeśli używasz fasoli w puszce, ugotuj najpierw mrożone warzywa, a później dołóż makaron i gotuj do miękkości; możesz też już ugotowany makaron dodać na samym końcu).
2. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojoną kiełbasę, przesmaż razem. Dołóż do garnka wraz z pokrojonymi pomidorami i papryką (ew. także chili, usuwając pesteczki). Duś razem, delikatnie mieszając, aż surowe warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i podaj.