Miszmasz z makaronem

Uniwersalna potrawa, do której... pasuje wszystko!

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

1. Fasolę namocz i ugotuj w osolonej wodzie w dużym garnku. Dodaj więcej wody i dorzuć makaron oraz mrożone warzywa. Ugotuj razem (jeśli używasz fasoli w puszce, ugotuj najpierw mrożone warzywa, a później dołóż makaron i gotuj do miękkości; możesz też już ugotowany makaron dodać na samym końcu).

2. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojoną kiełbasę, przesmaż razem. Dołóż do garnka wraz z pokrojonymi pomidorami i papryką (ew. także chili, usuwając pesteczki). Duś razem, delikatnie mieszając, aż surowe warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i podaj.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas