Reklama

Reklama

Młoda kapusta na trzy sposoby

Młoda kapusta: delikatna, krucha i łagodna w smaku. Doskonały pomysł na letni obiad!

Jarskie burgery na ostro

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 5 łyżek mąki
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • cząber, olej do smażenia
  • koperek oraz czerwony pieprz do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Kapustę oczyść, opłucz, usuń uszkodzone liście i głąb, resztę poszatkuj. Posól i odłóż na bok. Marchewkę obierz, grubo zetrzyj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Żółty ser zetrzyj. Posoloną kapustę odciśnij. Jajka wbij do miseczki. Dodaj śmietanę, mąkę i ser. Dołóż rozdrobnione warzywa. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz cząbrem. Dobrze wyrób. 

2. Z masy uformuj 6 grubszych burgerów. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem i czerwonym pieprzem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje