Mocno czekoladowa korona

Mocno czekoladowa korona
Mocno czekoladowa korona123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 3/4 szkl. mąki migdałowej
  • 1/2 szkl. mąki krupczatki
  • 1/2 szkl. zmielonego ksylitolu
  • 1 jajko
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki kakao
  • ew. 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • tłuszcz do formy

- krem:

  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 1 szkl. śmietany kremówki 30 proc.
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki miodu

- dodatki:

  • 30 dag jeżyn i borówek
10 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?