Reklama

Reklama

Modne torty? Kolorowe i piętrowe!

Czarny tort to już nie jest ekstrawagancja - przekonują Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat. "Dziewczyny z wypiekami" mówią, że jesienią modne są torty piętrowe, zdobione żółtymi i pomarańczowymi liśćmi. Smaki? M.in. dynia i marchewka...

Kulinarny duet przekonuje, że w sezonie jesiennym modne są torty z motywami żółtych czy pomarańczowych liści, które maluje się aerografem.

Reklama

"Właśnie nawet w samej kolorystyce ludzie są coraz bardziej odważni. Czarny tort to już nie jest ekstrawagancja. Też bordo, złoto czy żywe kwiaty, nawet wrzosy w torcie. A smaki? Jak jesień, to dynia albo marchewka. Właściwie wszystko, co możemy zawrzeć w dekoracji, to samo możemy zrobić w środku" - mówi Nagat.

Okazuje się, że płaskie torty są już passe. "Taki biały prostokąt kojarzy mi się ze starymi imprezami firmowymi... Teraz modne są raczej piętrowe torty idące do góry, co wygląda spektakularnie" - zauważa Nagat. Co ciekawe, odchodzi się też od masy cukrowej, choć przy wielkich tortach jest ona pomocna pod względem technicznym. "Pewnych rzeczy nie da się zrobić bez masy cukrowej, jak np. fałdy sukienki, czy żeby uzyskać efekt 3D" - dodaje Stankiewicz.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje