Reklama

Reklama

Mrożone banany w białej czekoladzie z migdałową posypką

Aż ślinka cieknie!

Składniki

  • 3 – 4 banany
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 100 g Migdałów np. Bakalland
  • 1 łyżka oleju
  • Drewniane patyczki do lodów

Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skórki i kroimy na pół. Następnie delikatnie nakłuwamy na drewniane patyczki i wkładamy z zamrażalnika najlepiej na całą noc. Następnego dnia czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki oleju. Kiedy czekolada się rozpuści wyjmujemy zamrożone banany i zanurzamy je w czekoladzie. Następnie posypujemy je posiekanymi migdałami. Czekamy chwilę, aż czekolada trochę stwardnieje.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje