Muffiny piernikowe. Wilgotne i pyszne wypieki

Muffiny piernikowe są w środku wilgotne i rozpływają się w ustach
Muffiny piernikowe są w środku wilgotne i rozpływają się w ustach 123RF/PICSEL

Dlaczego muffiny?

Jak zrobić szybkie muffinki z owocami?Interia KulinariaInteria Kulinaria

Składniki

  • 1,5 szklanki dowolnej mąki (może być pełnoziarnista)
  • 5 łyżek cukru (białego lub brązowego)
  • 3 łyżki przyprawy do piernika (albo mieszanki: cynamonu, kardamonu, goździków, gałki muszkatołowej i imbiru)
  • łyżka kakao
  • jajko
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • pół szklanki mleka
  • ćwierć szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 2 łyżki gęstego jogurtu (np. greckiego)

Sposób przygotowania

Do ciasta na muffiny można dodać kawałki czekolady albo ulubione owoce
Do ciasta na muffiny można dodać kawałki czekolady albo ulubione owoce123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?