Mule w mleku kokosowym

Oprócz zdjęć, z wakacji można przywieźć różne wspomnienia. Norbi, wykonawca przeboju "Kobiety są gorące", przywiózł... przepis na mule w mleku kokosowym.

Małże
Małże123RF/PICSEL

"Wakacje spędzałem w Tulonie i raczyłem się owocami morza. Ale moim odkryciem stały się mule w mleku kokosowym" - mówi piosenkarz.

Norbi zapewnia, że wakacyjny specjał będzie przyrządzał także w domu. Jakie składniki należy przygotować? Od jednego do dwóch kilogramów świeżych muli, jedna, lub dwie szklanki mleka kokosowego, czosnek, limonka, papryczka chili, kolendra. Wszystkie składniki smażyć, potem dodać małże, zalać mlekiem kokosowym i gotować około 5 minut. Proste?

Ale jest jedno zastrzeżenie. Po pierwsze, w Polsce mule najczęściej sprzedaje się paczkowane i nie wiadomo - o czym przypomina Norbi - czy zawsze są odpowiednie. Po drugie, danie serwowane na plaży w Tulonie może mieć nieco inny smak niż na plaży na Mazurach... Ale spróbować warto.

PAP life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas