Multicooker: Kapuśniak

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

Kapuśniak
Kapuśniakmateriały prasowe

Składniki:

  • 2 l wody
  • 30 dkg żeberek
  • 2 pokrojone marchewki
  • 1 pokrojona pietruszka
  • ½ pokrojonego selera
  • 3 pokrojone ziemniaki
  • ½ pora
  • 1 cebula cała
  • 0,3 kg kapusty kiszonej
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania

1. Umieścić żeberka w misie, dodać oliwę.

2. Nacisnąć MENU i ustawić program FRY, następnie nacisnąć COOKING TIME na 8 minut i nacisnąć START.

3. Po tym czasie umieścić w misie wszystkie warzywa pokrojone w kostkę, dodać sól, vegetę, dolać wodę.

4. Nacisnąć Program MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 30 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć Program START.

5. Na koniec dodać kapustę kiszoną i nastawić program STEW na 10 minut.

6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas