Multicooker: Kapuśniak
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.
Składniki:
- 2 l wody
- 30 dkg żeberek
- 2 pokrojone marchewki
- 1 pokrojona pietruszka
- ½ pokrojonego selera
- 3 pokrojone ziemniaki
- ½ pora
- 1 cebula cała
- 0,3 kg kapusty kiszonej
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka soli
- pieprz do smaku
- 1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania
1. Umieścić żeberka w misie, dodać oliwę.
2. Nacisnąć MENU i ustawić program FRY, następnie nacisnąć COOKING TIME na 8 minut i nacisnąć START.
3. Po tym czasie umieścić w misie wszystkie warzywa pokrojone w kostkę, dodać sól, vegetę, dolać wodę.
4. Nacisnąć Program MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 30 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć Program START.
5. Na koniec dodać kapustę kiszoną i nastawić program STEW na 10 minut.
6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.