Multicooker: Skrzydełka miodowo-cytrynowe
Czas przygotowania: 30 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: bake. Porcji: 4.
Składniki
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- Sos:
- drobno starta skórka z 1 cytryny
- 40 ml soku z cytryny
- 180 ml miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki sosu sojowego
Sposób przygotowania
1. Składniki sosu umieścić w misie urządzenia i wymieszać.
2. Do sosu włożyć skrzydełka, aby się zamarynowały. Przykryć misę i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
3. Umieść misę w urządzeniu i zamknąć pokrywę.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE oraz za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 180 °C. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START.
5. Po 20 minutach wlać pozostałą część sosu i kontynuować pieczenie do końca 45-minutowego programu.
6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.