Mus jogurtowo-owocowy
Owoce umyj, osusz. Dodaj mleko, mleko kokosowe, jogurt.
Składniki na 4 porcje:
- szklanka jagód
- szklanka malin
- szklanka truskawek
- 2 szklanki jogurtu
- szklanka mleka (krowiego lub koziego)
- 3 łyżki mleka kokosowego
- listki bazylii lub mięty
- czubata łyżka mielonego lnu
- szczypta imbiru w proszku
- szczypta chilli
- cukier waniliowy
- banan
Sposób przygotowania:
1. Owoce umyj, osusz. Dodaj mleko, mleko kokosowe, jogurt. Wsyp len i liście bazylii. Dodaj przyprawy, jeśli lubisz ostry smak. Wszystko krótko zmiksuj na gładko.
2 Jeśli koktajl jest za mało słodki, widelcem rozgnieć banana, dodaj do koktajlu i krótko zmiksuj. Rozlej do szklanek. Schładzaj w lodówce przez 2 godziny. Podawaj z listkami mięty.
Czas przygotowania: ok. 20 minut