Mus jogurtowo-owocowy

Owoce umyj, osusz. Dodaj mleko, mleko kokosowe, jogurt.

Mus jogurtowo-owocowy
Mus jogurtowo-owocowyPicsel123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • szklanka jagód
  • szklanka malin
  • szklanka truskawek
  • 2 szklanki jogurtu
  • szklanka mleka (krowiego lub koziego)
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • listki bazylii lub mięty
  • czubata łyżka mielonego lnu
  • szczypta imbiru w proszku
  • szczypta chilli
  • cukier waniliowy
  • banan

Sposób przygotowania:

1. Owoce umyj, osusz. Dodaj mleko, mleko kokosowe, jogurt. Wsyp len i liście bazylii. Dodaj przyprawy, jeśli lubisz ostry smak. Wszystko krótko zmiksuj na gładko.

2 Jeśli koktajl jest za mało słodki, widelcem rozgnieć banana, dodaj do koktajlu i krótko zmiksuj. Rozlej do szklanek. Schładzaj w lodówce przez 2 godziny. Podawaj z listkami mięty.

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym TV Interia
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas