Mus z owoców jagodowych z waniliową chmurką

Banalny pomysł na deser

Deser z waniliową pianką
Deser z waniliową pianką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Oczyszczone i osuszone owoce wymieszaj w rondlu z cukrem, winem, sokiem oraz skórką pomarańczową i cytrynową. Dodaj szklankę wody  i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj, aż owoce zaczną gęstnieć (6-8 minut). Usuń skórkę pomarańczową i cytrynową. Wrzuć do masy szklankę kostek lodu i zmiksuj. Wstaw do lodówki na 30 minut.  

2. Połącz w misce wszystkie składniki śmietanki waniliowej i zmiksuj. 

3/ Przelej schłodzony mus do szklanek.  Na wierzchu każdej porcji umieść  1-2 łyżki śmietanki waniliowej. Posyp owocami i pokruszonymi bezami

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas