Musaka

Musaka
Musaka123/RF PICSEL123RF/PICSEL
  • bakłażan, pokrojony w plastry 1/2 cm
  • cebula, drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 500 g mielonego mięsa, najlepiej chudej jagnięciny
  • puszka (400 g) pomidorów
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • świeże oregano do dekoracji
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymINTERIA.TVInteria.tv
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?