MUSLI SIRTUINOWE
Musli można przyrządzić na zapas w większej ilości. W takim przypadku suche składniki należy po wymieszaniu umieścić w szczelnym pojemniku. Następnego dnia wystarczy dodać do nich truskawki i jogurt, aby w ten sposób uzyskać gotowy posiłek.

Składniki
- 20 g płatków gryczanych
- 10 g gryki prażonej
- 15 g wiórków kokosowych lub suszonego kokosa
- 40 g pozbawionych pestek i posiekanych daktyli Medjool
- 15 g posiekanych orzechów włoskich
- 10 g pokruszonych nasion kakaowca
- 100 g posiekanych truskawek
- 100 g naturalnego jogurtu greckiego (lub odpowiednika wegańskiego, na przykład jogurtu sojowego lub kokosowego)
1 osoby
Sposób przygotowania
Wymieszać wszystkie powyższe składniki. Jeśli musli nie będziejedzone od razu, truskawki i jogurt należy dodać tuż przed spożyciem.
Przepis pochodzi z książki Aidan Goggins, Glen Matten “Dieta SIRT" Copyright © Aidan Goggins and Glen Matten 2016 Copyright © for the Polish edition by MT Biznes Ltd.