Reklama

Reklama

MUSLI SIRTUINOWE

Musli można przyrządzić na zapas w większej ilości. W takim przypadku suche składniki należy po wymieszaniu umieścić w szczelnym pojemniku. Następnego dnia wystarczy dodać do nich truskawki i jogurt, aby w ten sposób uzyskać gotowy posiłek.

Składniki dla: 1 osoby

Składniki

  • 20 g płatków gryczanych
  • 10 g gryki prażonej
  • 15 g wiórków kokosowych lub suszonego kokosa
  • 40 g pozbawionych pestek i posiekanych daktyli Medjool
  • 15 g posiekanych orzechów włoskich
  • 10 g pokruszonych nasion kakaowca
  • 100 g posiekanych truskawek
  • 100 g naturalnego jogurtu greckiego (lub odpowiednika wegańskiego, na przykład jogurtu sojowego lub kokosowego)

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie powyższe składniki. Jeśli musli nie będziejedzone od razu, truskawki i jogurt należy dodać tuż przed spożyciem.



Przepis pochodzi z książki Aidan Goggins, Glen Matten “Dieta SIRT" Copyright © Aidan Goggins and Glen Matten 2016 Copyright © for the Polish edition by MT Biznes Ltd.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje