Nadziewane klopsiki pieczone i duszone w sosie

Pulpeciki z fetą w pomidorach
Pulpeciki z fetą w pomidorach123RF/PICSEL

Pulpeciki z fetą w pomidorach

Składniki

- podstawowe:

  • 60 dag mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula
  • 30 dag fety
  • 2 szkl. gęstego przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku

- przyprawy i dodatki:

  • suszone oregano
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. bulionu drobiowego
  • sól, mielony pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady kucharza

Kulki z kalafiorem

Kulki z kalafiorem
Kulki z kalafiorem123RF/PICSEL

Składniki

- podstawowe:

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 5 dag parmezanu
  • 1 kalafior
  • 2 szkl. ugotowanego ryżu

- przyprawy i dodatki:

  • 1 czerstwa bułka kajzerka
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • olej
  • suszone zioła: tymianek, natka pietruszki, oregano
4 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady kucharza

Pakowańce z ostrym pesto

Pakowańce z ostrym pesto
Pakowańce z ostrym pesto123RF/PICSEL

Składniki

- podstawowe:

  • 60 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1 duży pęczek natki
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 papryczka chili
  • 6 łyżek pestek słonecznika

- dodatki i przyprawy:

  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • mielona słodka papryka
  • 4 łyżki oleju
4 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady kucharza

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?