Reklama

Reklama

Nadziewane kulki

Gdy mielone spotyka cukinię.

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego (mieszanego)
  • 1 młoda cukinia
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  •  przyprawa do mielonego

Przygotowanie:

1. Mięso przełóż do miski. Cukinię umyj starannie, osusz, odetnij końcówki. Zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Posyp solą, odstaw na około 20 minut. W tym czasie obierz i poszatkuj cebulę. Koperek opłucz, osusz, posiekaj drobno.

Reklama

2. Cukinię osącz z soku, który puściła. Dodaj do mięsa razem z cebulą i koperkiem, jajkiem i 1-2 łyżki bułki tartej. Masę dopraw solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Formuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje