Najlepsze domowe hot-dogi

Klasyka kuchni amerykańskiej, uwielbiana przez łakomczuchów w każdym wieku. Możesz przemycić w niej sporo warzyw!

Street food w wersji domowej
Street food w wersji domowej 123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Przygotowanie: 

Ogórki kiszone lub konserwowe pokrój w plasterki. Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Bułki do hot-dogów ostrożnie nadkrój tak, by zmieściła się do środka parówka (pamiętaj, by nie rozkrajać bułek do końca). Parówki podgrzej we wrzątku, ale nie gotuj za długo.

Włóż delikatnie parówki do bułek i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 150°C. Piecz przez chwilę, aż bułki zmiękną, ale nie staną się zbyt chrupkie. Gorące hot dogi posmaruj musztardą, dodaj pokrojonego ogórka i cebulę oraz kapustę kiszoną i cebulkę prażoną. Na koniec dodaj ketchup. Podawaj jeszcze gorące.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas