Najlepszy pasztet warzywny

Domowe pasztety to najpyszniejszy sposób na urozmaicenie kanapkowego menu. Wykwintne, pięknie wyglądające, a przede wszystkim znakomicie smakujące - można je przyrządzić z niemal wszystkich warzyw i mięs! Oto niezwykły przepis na zielony pasztet. Jego nietypowy wygląd przyciąga wzrok, a sam smak na długo pozostaje na podniebieniu!

Przepis możesz wzbogacić o swoje ulubione warzywa
Przepis możesz wzbogacić o swoje ulubione warzywa123RF/PICSEL

Składniki

  • cebula
  • por
  • 700 g białej kapusty
  • 100 g bułki tartej
  • 200 ml śmietany 30%
  • 3 jajka
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • pęczek koperku

Bezmięsne smarowidło przygotujesz w prosty sposób. Zobacz naszą instrukcję:

Jak zrobić zielony pasztet?Interia Kulinaria