Najprostsze na świecie lody z granatu
Wyciśnij sok z granatów, limonki i przecedź go do miski.
Składniki na 4 porcje:
- 2 owoce granatu '
- limonka
- 175 g cukru pudru
- 500 ml kremówki
Sposób przygotowania:
1. Wyciśnij sok z granatów, limonki i przecedź go do miski. Dodaj cukier puder i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i mocno ubijaj, aż powstanie gładka sprężysta masa.
2. Przygotowaną masę przełóż do naczynia, które wcześniej dobrze jest wyłożyć folią spożywczą. Wygładź wierzch i przykryj folią.
3. Wstaw do zamrażarki przynajmniej na 4 godziny. Po wyjęciu posyp lody nasionami granatu.
Czas przygotowania: 20 minut + mrożenie
Nasza rada: Przepis może być bazą do tworzenia innych smaków. Wystarczy zmienić owoce, według własnych upodobań.