Najprostsze na świecie lody z granatu

Wyciśnij sok z granatów, limonki i przecedź go do miski.

Lody z granatu
Lody z granatuPicsel123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 2 owoce granatu '
  • limonka
  • 175 g cukru pudru
  • 500 ml kremówki

Sposób przygotowania:

1. Wyciśnij sok z granatów, limonki i przecedź go do miski. Dodaj cukier puder i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i mocno ubijaj, aż powstanie gładka sprężysta masa.

2. Przygotowaną masę przełóż do naczynia, które wcześniej dobrze jest wyłożyć folią spożywczą. Wygładź wierzch i przykryj folią.

3. Wstaw do zamrażarki przynajmniej na 4 godziny. Po wyjęciu posyp lody nasionami granatu.

Czas przygotowania: 20 minut + mrożenie

Nasza rada: Przepis może być bazą do tworzenia innych smaków. Wystarczy zmienić owoce, według własnych upodobań.

Gołąbki z młodej kapustyTV Interia
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas