Naleśniki kokosowe
Po prostu pyszne!

Składniki:
Nadzienie: - 1.5 szklanki wiórków kokosowych, - 1/2 szklanki brązowego cukru, - 1 łyżeczka mielonego kardamonu, - pieprz, - sól Naleśniki: - 2 jajka, - 1.5 szklanki mąki, - 1 szklanka mleka, - sól, - olej
Przygotowanie:
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.