Naleśniki kokosowe
Po prostu pyszne!
Nadzienie:
- 1.5 szklanki wiórków kokosowych,
- 1/2 szklanki brązowego cukru,
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu,
- pieprz,
- sól
Naleśniki:
- 2 jajka,
- 1.5 szklanki mąki,
- 1 szklanka mleka,
- sól,
- olej
Przygotowanie:
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.