Reklama

Reklama

Naleśniki - przepis podstawowy

Możesz je podać z dowolnymi dodatkami.

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Reklama

Przygotowanie:

Mąkę przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Odstawić na pół godziny. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.

Naleśniki Suzette

Naleśniki z pomidorami i bekonem

Naleśniki z camembertem

Więcej przepisów na naleśniki

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje