Naleśniki szpinakowe z kaszą gryczaną i twarogiem

Oto naleśniki w pikantnej wersji.
Oto naleśniki w pikantnej wersji. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka mąki owsianej,
  • 1/2 szklanki świeżego lub mrożonego szpinaku,
  • jajko,
  • 1/2 szklaki mleka,
  • 1/2 torebki kaszy gryczanej,
  • 50 g sera twarogowego półtłustego,
  • 1/4 szklaki wody gazowanej,
  • łyżka oleju lnianego,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 1 cebula,
  • szczypta soli i pieprzu.

Sposób przygotowania:

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Zmysłowe smakiInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?