Naleśniki z mięsem mielonym
Sos boloński z serem pleśniowym to duet, który po odgrzaniu zyskuje na smaku

Składniki
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
- puszka pomidorów w zalewie
- 8 naleśników
- 5 dag sera pleśniowego
- olej
- sól, pieprz
- pomidorki i bazylia
4 osób
Sposób przygotowania
1. Cebulę i czosnek obierz, poszatkuj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj mięso, smaż kilka minut. Dołóż rozdrobnione pomidory z puszki. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. 2. Farsz nałóż na naleśniki. Złóż, tworząc trójkąty. Przed odgrzaniem obłóż je pokruszonym serem. Zapiekaj 20 minut w 180 st. C. Dekoruj pomidorkami i listkami bazylii.