Reklama

Reklama

Naleśniki z mięsem mielonym

Sos boloński z serem pleśniowym to duet, który po odgrzaniu zyskuje na smaku

Czas przyrządzenia: 50 mint
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • puszka pomidorów w zalewie
  • 8 naleśników
  • 5 dag sera pleśniowego
  • olej
  • sól, pieprz
  • pomidorki i bazylia

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz, poszatkuj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj mięso, smaż kilka minut. Dołóż rozdrobnione pomidory z puszki. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Farsz nałóż na naleśniki. Złóż, tworząc trójkąty. Przed odgrzaniem obłóż je pokruszonym serem. Zapiekaj 20 minut w 180 st. C. Dekoruj pomidorkami i listkami bazylii.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje