Naleśnikowe rożki
Smażone placki idealnie zastąpią pitę! Owiń dodatkowo serwetką – będą wyglądały jak prawdziwy fast food.

Składniki
- 15 dag mrożonego szpinaku,
- 1 i 1/2 szkl. mąki
- 1 jajko
- ok. 1 szkl. mleka
- 4-5 łyżek oleju
- 3 pomidory
- 1 ogórek sałatkowy
- 1 czerwona papryka
- po 1/2 pęczka szczypiorku i natki
- 1 cebula
- 80 dag mięsa gulaszowego z indyka
- 30 dag twarogu
- przyprawa do gyrosa
- sól
6 osób
Sposób przygotowania
1. Szpinak rozmroź, zmiksuj. Wymieszaj z mlekiem,150 ml wody, jajkiem oraz mąką. Ciasto naleśnikowe odstaw na ok. 20 minut. Mięso posyp przyprawą do gyrosa, ew. lekko posól. Odstaw na ok. 30 minut.2. Pomidory i ogórek umyj,pokrój w plasterki. Paprykę oczyść, strąk opłucz,pokrój w cienkie paseczki.Zioła umyj, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.3. Rozgrzaną patelnię posmaruj odrobiną oleju.Wylewaj po 1/6 porcji ciasta.Smaż cienkie naleśniki. Potem rozgrzej resztę oleju.Wrzuć cebulę i zamarynowane mięso. Smaż kilka minut.4. Na naleśnikach rozłóż warzywa i gyros. Zwiń,formując rożki. Posyp posiekanymi ziołami i twarogiem.