Naleśnikowe rożki

Smażone placki idealnie zastąpią pitę! Owiń dodatkowo serwetką – będą wyglądały jak prawdziwy fast food.

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Szpinak rozmroź, zmiksuj. Wymieszaj z mlekiem,150 ml wody, jajkiem oraz mąką. Ciasto naleśnikowe odstaw na ok. 20 minut. Mięso posyp przyprawą do gyrosa, ew. lekko posól. Odstaw na ok. 30 minut.

2. Pomidory i ogórek umyj,pokrój w plasterki. Paprykę oczyść, strąk opłucz,pokrój w cienkie paseczki.Zioła umyj, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.

3. Rozgrzaną patelnię posmaruj odrobiną oleju.Wylewaj po 1/6 porcji ciasta.Smaż cienkie naleśniki. Potem rozgrzej resztę oleju.Wrzuć cebulę i zamarynowane mięso. Smaż kilka minut.

4. Na naleśnikach rozłóż warzywa i gyros. Zwiń,formując rożki. Posyp posiekanymi ziołami i twarogiem.

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Interia.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas