Niemiecka sałatka ziemniaczana
Interesujący dodatek do obiadu. Powstaje w kilka chwil, co ważne - z łatwo dostępnych składników.

Składniki
- 10 niedużych ziemniaków
- 2 czerwone cebule
- 1 garść szczypiorku
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 5 ogórków koszonych
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
30 min
4
1. Ziemniaki oczyszczamy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. 2. Ugotowane odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki.3. Ogórki i cebule kroimy drobno. Dodajemy do ziemniaków.4. Przygotowujemy sos: łączymy łyżkę jogurtu z majonezem, musztardą i sokiem z cytryny, mieszamy.5. Łączymy sos z zawartością miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, by składniki się połączyły. Sałatkę podajemy schłodzoną.