Reklama

Reklama

Niemiecka sałatka ziemniaczana

Interesujący dodatek do obiadu. Powstaje w kilka chwil, co ważne - z łatwo dostępnych składników.

Czas przyrządzenia: 30
Składniki dla: 4

Składniki

  • 10 niedużych ziemniaków
  • 2 czerwone cebule
  • 1 garść szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 5 ogórków koszonych
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

1. Ziemniaki oczyszczamy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. 

2. Ugotowane odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki.

3. Ogórki i cebule kroimy drobno. Dodajemy do ziemniaków.

4. Przygotowujemy sos: łączymy łyżkę jogurtu z majonezem, musztardą i sokiem z cytryny, mieszamy.

5. Łączymy sos z zawartością miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, by składniki się połączyły. Sałatkę podajemy schłodzoną.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje