Niemiecka sałatka ziemniaczana

Interesujący dodatek do obiadu. Powstaje w kilka chwil, co ważne - z łatwo dostępnych składników.

Prosta, szybka, a zarazem efektowna
Prosta, szybka, a zarazem efektowna123RF/PICSEL

1. Ziemniaki oczyszczamy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. 

2. Ugotowane odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki.

3. Ogórki i cebule kroimy drobno. Dodajemy do ziemniaków.

4. Przygotowujemy sos: łączymy łyżkę jogurtu z majonezem, musztardą i sokiem z cytryny, mieszamy.

5. Łączymy sos z zawartością miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, by składniki się połączyły. Sałatkę podajemy schłodzoną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas