Reklama

Reklama

Nietypowa jajecznica

Nic tak nie doda energii, jak pożywne śniadanie. W dzisiejszym przepisie jajecznica, którą można modyfikować według własnego pomysłu, czyli dodajemy to, co znajdziemy w lodówce. Smacznego!

Składniki

  • masło klarowane (jedna łyżeczka),
  • 1 pomidor,
  • 2 jajka,
  • kilka oliwek,
  • sól,
  • pieprz.

Masło roztapiamy na patelni. Dodajemy kawałki pokrojonego wcześniej pomidora. Gdy skórka zacznie z niego schodzić, wbijamy do miseczki dwa jajka, rozkłócamy i wlewamy na patelnię, dorzucamy kilka oliwek. Całość po chwili mieszamy. Czekamy, aż jajka się zetną. Doprawiamy, przekładamy na talerz.

Reklama

Skórkę z pomidora możemy łatwo oddzielić, gdy jajecznica znajdzie się na talerzu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje