Reklama

Reklama

Nietypowe racuchy

Spróbuj tych z ananasem. Smakują wspaniale!

Składniki

  • 2 jajka,
  • 1/2-1 szklanka mleka,
  • sól,
  • cukier,
  • szklanka mąki pszennej,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • ananas w kostkach,
  • cynamon.

Całe jajka zmiksować, dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę - gęstością ma przypominać ciasto naleśnikowe.

Reklama

Do ciasta dodać odsączonego ananasa i szczyptę cynamonu. Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Podawać polane sosem waniliowym lub cukrem pudrem.

Dowiedz się więcej na temat: racuchy z ananasem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje