Nowe płatki od Lubelli
Coraz więcej osób poszukuje w życiu równowagi i powrotu do tego, co prawdziwie wartościowe. Cieszą nas wspólne momenty z rodziną, kontakt z naturą oraz inne, proste przyjemności. Także w kuchni zaczęliśmy bardziej doceniać oryginalne, proste składniki. Dla ceniących urok rodzinnych chwil pełnych radości oraz dla zabieganych, którzy chcieliby mieć takich chwil więcej, Lubella przygotowała wyjątkową innowację – płatki Corn Flakes Kakao i Miód, łączące w sobie kukurydzę, prawdziwe kakao i naturalny miód.
Każdy z nas chce, by chwil, gdy dzielimy radość i bliskość z tymi, których kochamy było jak najwięcej. Do takich momentów należą na pewno także te spędzone przy wspólnym stole. Zdajemy sobie jednocześnie sprawę z tego, że to, co naturalne jest dla nas najlepsze. Niestety, ciągły pośpiech będący efektem licznych zajęć powoduje, że nie zawsze możemy poświęcić czas, by samemu przygotować pyszny, wartościowy posiłek dla siebie i najbliższych. Dlatego Lubella stworzyła Corn Flakes Kakao i Miód - płatki, jakich jeszcze nie było. Tym samym, po raz kolejny udowodniła, co może zboże, zwłaszcza połączone z innymi, cennymi składnikami.
Corn Flakes Kakao i Miód - łączą w sobie kukurydzę, naturalny miód oraz prawdziwe, intensywne kakao DecoMorreno. To nowatorskie połączenie trzech składników, zamknięte w każdym płatku, gwarantuje niespotykany wcześniej autentyczny, oryginalny smak, w którym słodycz została idealnie zbalansowana nutką goryczki kakao. Płatki zawierają też wartościowe minerały: żelazo, fosfor, mangan i miedź. Stanowią doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy żyją aktywnie, lubią spędzać czas z bliskimi, chcą zadbać o siebie i rodzinę, a jednocześnie czerpać radość i przyjemność z pysznego smaku posiłków z wartościowych składników. Dzięki nowym płatkom Lubelli to wszystko jest możliwe, a my zyskujemy czas na cieszenie się tym, co naprawdę ważne, czyli byciem bliżej siebie.
Placuszki na maślance z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód
Na 2 porcje potrzebujesz
- 1 szklanka maślanki
- 200 g mąki pszennej
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 jajo
- 1 szklanka płatków Corn Flakes Kakao i Miód Lubella
Czas przygotowania: 15 minut
Do dzieła!
Maślankę mieszamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki - oprócz płatków. Intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Odkładamy na papierową serwetkę.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.