O wiele lepsza od tradycyjnej. Szarlotka z bezą i kruszonką zachwyci gości

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Dodatek kruszonki wyniesie szarlotkę na "wyższy poziom" smakowitości
Dodatek kruszonki wyniesie szarlotkę na "wyższy poziom" smakowitościMateusz Grochocki/Dzien Dobry TVN/East NewsEast News

Jesienne wypieki na chłodne weekendy

Szarlotka z bezą i kruszonką

  • 3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g masła zimnego
  • 5 żółtek
Szarlotka z dodatkami będzie oryginalną wariacją tradycyjnego wypieku
Szarlotka z dodatkami będzie oryginalną wariacją tradycyjnego wypiekuCanvaProINTERIA.PL
  • 1 kg jabłek (twarde i kwaśne)
  • 1 cukier wanilinowy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 budyń śmietankowy w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu
Jabłecznik z bezą
Jabłecznik z bezą123RF/PICSEL
  • 5 białek w temperaturze pokojowej
  • półtora szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
„Ewa gotuje”: Szarlotka z jabłkami prażonymi i budyniemPolsat