Obiady za grosik
Są dania obiadowe łatwe w przygotowaniu, które smakują wszystkim, a ich porcja kosztuje naprawdę niewiele.
Śląska wodzionka
Do jej przygotowania potrzebujemy zaledwie kilku kromek czerstwego chleba, rozgniecionego ząbka czosnku, łyżeczki masła, które zalewamy na talerzu gorącą wodą i przyprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety z mortadeli
Wystarczy, że pokroimy mortadelę na plasterki, będziemy panierować jajku i bułce tartej i usmażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Makaron z jogurtem
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie, na talerzu mieszamy z dowolnym owocowym jogurtem, można dołożyć też świeże truskawki.
Kotlety z kalafiora
Ugotowany do miękkości kalafior rozgniatamy w miseczce, dodajemy trzy jajka, pięć łyżek mąki, koperek, sól i pieprz. Całość mieszamy i smażymy z obu stron.