Odwracane ciasto mandarynkowe

Ciasto mandarynkowe
Ciasto mandarynkowemateriały prasowe

Składniki

  • 85 g cukru trzcinowego np. Dry Demerara Diamant
  • 85 ml soku pomarańczowego
  • 3 nieobrane mandarynki pokrojone w cienkie plastry
  • 3 łyżki masła (dodatkowo do wysmarowania formy)
  • 190 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g cukru pudru Diamant (dodatkowo do posypania mandarynek)
  • 85 ml mleka
  • 1 duże żółtko
  • 3 duże białka w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Syrop trzcinowy np. Złocisty Diamant i bita śmietana do dekoracji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Słoneczne ciasto mandarynkoweAgnieszka MaciaszekInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?