Omlet "Calzone"

Szybka i smaczna kolacja.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • Opakowanie (370 g) sosu pomidorowego
  • 5 gałązek majeranku
  • 125 g sera mozzarella
  • 6 plastrów gotowanej szynki
  • 8 jaj
  • 8 łyżek śmietany
  • Sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju, dodać sos pomidorowy i gotować 10 minut. Doprawić majerankiem. Mozzarellę pokroić w plastry, szynkę w paski. W filiżance roztrzepać 2 jajka z dwoma łyżkami śmietany, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i smażyć omlet na średnim ogniu. Na połowę nałożyć 2 łyżki sosu pomidorowego, ¼ szynki i sera, złożyć omlet i zsunąć na talerz. Podobnie smażyć kolejne omlety.

Dowiedz się więcej na temat: Omlet „Calzone”

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje