Reklama

Reklama

Omlet na śniadanie

Śniadania białkowo - tłuszczowe dają energię na cały poranek, sycą i na ogół też świetnie smakują. Brzmi dobrze? Wszystkie te warunki spełniają omlety, pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 pomidor
  • 2 pieczarki
  • 3 plasterki szynki lub boczku
  • 1/2 cebuli lub jedna bardzo mała
  • szczypiorek + nać pietruszki do posypania
  • duża garść startego sera
  • 1-2 łyżki masła
  • sól/pieprz

Szynkę (lub boczek) i cebulkę kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy wszystko razem na maśle przez kilka minut, aż cebulka się zeszkli.

W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieczarki, cebulkę i szynkę, mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron.

Posypujemy startym serem i zieleniną.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje