Orientalne kulki mięsne w 30 minut

To naprawdę łatwy przepis.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 mała cebula
  • 150 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Sól
  • Kmin
  • Chili w płatkach
  • 300 g małych marchewek
  • 1/4 łyżeczki bulionu instant
  •  1łyżeczka oliwy z oliwek
  • Mięta
  • 2 łyżki chudego jogurtu

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą i koncentratem pomidorowym. Dodać przyprawy, wyrobić i uformować kulki.

100 ml wody wlać na patelnię, dodać bulion i obrane marchewki, gotować 10 minut pod przykryciem.

Na drugiej patelni rozgrzać olej, smażyć kulki ok.8 minut, obracając. Jogurt zmieszać z posiekanymi listkami mięty i solą. Kulki mięsne podawać z marchewką i dipem miętowym.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas