Orientalne kulki mięsne w sosie pomidorowo-daktylowym

Z kuchni arabskiej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

2.      Bułeczki odcisnąć, wymieszać z mięsem, pozostałą cebulą, jajkiem, cynamonem, kminem, 1,5 łyżeczki soli i łyżeczką pieprzu. Zwilżyć dłonie i uformować 14-16 kulek. Grillować 8-10 minut obracając.

3.      Sos zmiksować i jeszcze raz doprawić. Pity przekrawać i włożyć do nagrzanego do 175 st. C piekarnika na 3 minuty. Z kolendry oberwać listki.

4.      Połówki chlebków pita skręcać w rożki i nakładać do nich kulki mięsne, nieco sosu i listki kolendry.


Czas przygotowania 45 minut

Jedna porcja zawiera 1800 kJ/430 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas