Oryginalne karpatki

Karpatka
Karpatka123RF/PICSEL

Malinowa chmurka z ajerkoniakiem

Składniki

  • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 kostki (10 dag) masła
  • 5 jajek
  • szczypta soli l szczypta proszku do pieczenia
  • 1 szkl. wody
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 50 dag serka mascarpone
  • 1 cytryna
  • 100 ml ajerkoniaku
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie (ok. 40 dag) malin mrożonych
16 porcji

Sposób przygotowania

Tofurnik
Tofurnik123RF/PICSEL

Kokosowy tofurnik

Sposób przygotowania

Ciasto z kawową nutą
Ciasto z kawową nutą123RF/PICSEL

Wieniec z kawową nutą

Składniki

  • 1/4 kostki (ok. 5 dag) masła
  • szczypta soli
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 60 dag mielonego twarogu
  • 5 łyżek cukru
  • 100 ml likieru kawowego
  • po 20 dag śmietany kremówki i jogurtu greckiego
12 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?