Reklama

Reklama

Orzechowe ślimaki

Doskonałe na podwieczorek.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 dag masła
  • 10 dag drobno posiekanych orzechów
  • 2 jajka
  • łyżka mąki
  • 8 dag cukru pudru

Przygotowanie:

1. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, mąkę, posiekane orzechy. Zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto rozwiń, podsyp mąką, posmaruj masą, zostawiając wolne 2 cm z brzegów. Zwiń w roladę, wstaw do lodówki na 30 minut.

Reklama

2. Pokrój na plastry. Ułóż na papierze do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180˚C na 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje