Reklama

Reklama

Orzeźwiający kruszon melonowy

Na upalne dni.

Składniki:

- 1 melon,
- 4-6 cl likieru melonowego lub pomarańczowego,
- 1 l. białego wytrawnego wina,
- 1 butelka (0,75) wytrawnego szampana,
- 2-3 gałązki świeżej mięty,
- kostki lodu

Przygotowanie:

Melona przepołowić, wyjąc pestki. Łyżeczką do wykrawania wyciąć z melona kulki, włożyć je do naczynia, zalać likierem, na chwilę odstawić. Zalać schłodzonym winem i szampanem, dodać umyte listki mięty. Wrzucić kostki lodu.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 1680 kJ/401 kcal

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje