Owocowy pucharek (po 2. roku)
Dla orzeźwienia w upalne dni najlepszy będzie owocowy puchar. Z powodzeniem zastąpi słodki deser. Wykorzystajmy sezon na owoce i nacieszmy się ich świeżym smakiem.
Składniki:
● 5-6 truskawek
● 1 kiwi
● 1 nektarynka
● 1 plaster arbuza
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie owoce dokładnie umyj. Kiwi, nektarynkę, arbuza obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Z truskawek usuń szypułki i przekrój je na połówki.
2. Układaj owoce w szklanym pucharku tak, by tworzyły warstwy: czerwoną, zieloną, pomarańczową i różową (truskawki, kiwi, nektarynka, arbuz).
3. Deser możesz podać sam lub z sosem waniliowym, zrobionym np. z budyniu o płynnej konsystencji.