Owsianka nieco odmieniona

Poranek najlepiej przywitać miseczką ciepłej owsianki, która wspaniale zastąpi słodkie płatki śniadaniowe.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Tradycyjna robiona jest z płatków owsianych gotowanych na mleku krowim. Spróbuj, jak smakuje przyrządzona na zdrowym i pysznym mleku roślinnym, np. migdałowym, ryżowym, sojowym!

Płatki owsiane możesz też zalać wrzącą wodą, przykryć i pozostawić na noc. Rano wystarczy dodać tylko gorące mleko, jogurt naturalny lub mus jabłkowy przyprawiony cynamonem. Chcesz, by owsianka wyglądała apetyczniej? Zapiecz ją w małej foremce, dodaj posiekane orzechy, uprażone na suchej patelni pestki dyni czy słonecznika. Udekoruj kleksami dżemu albo plastrami owoców, które dodatkowo wzbogacą śniadanie o witaminy oraz cenne wartości odżywcze. Jeśli chcesz zachęcić do jedzenia owsianki dziecko, postaw na stole w miseczkach różne dodatki do owsianki, by maluch mógł samodzielnie skomponować swoje śniadanie.

Zmysłowe smaki: Owsianka z jabłkamiInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas