Reklama

Reklama

Owsianka o niebiańskim smaku

Dzieci zazwyczaj krzywią się na myśl o owsiance, a i dorośli prześladowani przedszkolnymi wspomnieniami wcale za nią nie przepadają. W naszej wersji danie nie przypomina już brei pozbawionej określonego smaku - staje się wręcz deserem.

Składniki

  • 1 miarka płatków owsianych
  • 2 miarki wody
  • kilka daktyli
  • 4 kostki czekolady (najlepiej gorzkiej)
  • szczypta cynamonu
  • 1/4 banana
  • borówki, maliny, wiórki kokosowe

1. Płatki zalewamy wodą, gotujemy na niewielkim ogniu pilnując, by się nie przypaliły.

2. Daktyle kroimy drobno, dodajemy do owsianki pod koniec gotowania razem z kostkami czekolady i szczyptą cynamonu. Starannie mieszamy całość.

3. Wykładamy owsiankę na talerze/do miseczek, dekorujemy plasterkami banana i innymi owocami, posypujemy wiórkami kokosowymi.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy