Pałeczki kurczaka i żeberka w miodzie
Smakują wyśmienicie!

Składniki
- 1 kg pałek kurczaka
- 1 kg żeberek
- kolba kukurydzy
- kilka pomidorów śliwkowych
- kilka gałązek świeżego tymianku
- marynata
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół szklanki pikantnego ketchupu
- 3 łyżki miodu
- łyżka musztardy sarepskiej
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- szczypta ostrej papryki w proszku
- szczypta kurkumy
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, żeberka podziel na mniejsze części. Cebulę pokrój w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z ketchupem, miodem, musztardą, sosem sojowym. Całość przypraw ostrą papryką, kurkumą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. 2. Do dużej miski włóż kurczaka i żeberka, polej sosem, wymieszaj, by każdy kawałek był pokryty marynatą. Grilluj, aż mięso będzie delikatnie odchodzić od kości. Kwadrans przed końcem grillowania mięsa ułóż na ruszcie pokrojone warzywa. Całość dekoruj tymiankiem.