Pałeczki kurczaka i żeberka w miodzie

Smakują wyśmienicie!

Pałeczki z kurczaka
Pałeczki z kurczaka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, żeberka podziel na mniejsze części. Cebulę pokrój w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z ketchupem, miodem, musztardą, sosem sojowym. Całość przypraw ostrą papryką, kurkumą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. 

2. Do dużej miski włóż kurczaka i żeberka, polej sosem, wymieszaj, by każdy kawałek był pokryty marynatą. Grilluj, aż mięso będzie delikatnie odchodzić od kości. Kwadrans przed końcem grillowania mięsa ułóż na ruszcie pokrojone warzywa. Całość dekoruj tymiankiem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas