Panierowane kapelusze z pieczarek
Są chrupiące i smaczne. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć się nowym smakiem pieczarek.
Składniki
- ½ kg drobnych pieczarek
- 1 jako
- sól
- bezglutenowa bułka tarta
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć, oczyścić, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki wykorzystać do przygotowania bulionu grzybowego. Jajko roztrzepać, kapelusze pieczarek posolić i zostawić na 3 minuty.
Olej rozgrzać na patelni (nieco więcej, niż do standardowego smażenia, tak, aby sięgały kapeluszom do połowy), zamaczać kapelusze w jajku, potem obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu, ułożyć na liściach sałaty, podawać jako danie gorące z różnymi surówkami.