Reklama

Reklama

Panierowane kulki z kalafiora

Przygotuj dla dzieci, a będą zachwycone!

Składniki dla: 5-6 porcji

Składniki

  • 1 młody kalafior
  • 2 jajka
  • po 1/2 szkl. mąki i bułki tartej
  • 2-3 łyżki mleka
  • 1/2 szkl. startego ostrego sera
  • 1/3 szkl. posiekanego szczypiorku
  • 1/4 cytryny
  • 1 łyżka granulowanego czosnku
  • szczypta mielonej kolendry
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania

1. Kalafior podziel na małe różyczki. Zagotuj 1,5 l osolonej wody. Wyciśnij do niej sok z cytryny. Wrzuć kalafior, gotuj 5-6 minut. Wyjmij na sitko, dobrze osącz. 

2. Jajka zmiksuj z mlekiem i przyprawami. Wymieszaj z serem. Mąkę połącz z bułką. Kalafior panieruj w jajkach, a potem w mące. Smaż w głębokim oleju, osącz. Posyp szczypiorkiem.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje