Panierowany w wiórkach
Pyszny schabowy.

Składniki:
- 4 sznycle ze schabu
- 10 dag wiórków kokosowych
- puszka brzoskwiń
- mała papryczka chili
- czerwona papryka
- cebula
- olej
- 2 łyżki oliwy
- ocet winny
- 4 plasterki żółtego sera
- mieszanka ryżu
- jajko
- mąka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotuj. Sznycle rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w wiórkach kokosowych. Smaż na złoto na oleju. Wyjmij z patelni. Sznycle ułóż w naczyniu żaroodpornym. Osącz brzoskwinie. 2 połówki pokrój w plasterki i ułóż na sznyclach. Przykryj paseczkami żółtego sera, zapiecz. Resztę brzoskwiń pokrój w kostkę, wymieszaj z drobno pokrojoną papryką, posiekaną chili i plasterkami cebuli. Skrop octem i oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Sznycle podawaj z ryżem i sałatką.