Paprykarz sojowy
Obiad w niecałą godzinę.
- 1 opakowanie kostki sojowej, - 1 papryka czerwona, - 1 papryka żółta, - 0,5 lt przecieru pomidorowego, - 1 mała cebula, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka ziół prowansalskich, - sól, pieprz, - ostra papryka w proszku, - olej do smażenia
Przygotowanie:
Kostkę sojową gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać papryki, oprószyć ziołami prowansalskimi i chwilę smażyć, zalać przecierem pomidorowym. Oddzielnie przesmażyć lekko ugotowaną kostkę sojową i dodać do reszty warzyw. Doprawić solą, pieprzem i papryką, gotować ok. 10 min.
Podawać z pieczywem.
Czas przygotowania 40 min.
Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".