Paprykowe łódeczki

Kolorowe danie, które przypadnie do gustu szczególnie dzieciom

Nadziewane papryki
Nadziewane papryki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Kuskus zalej posolonym wrzątkiem, tak by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Odstaw do spęcznienia na ok. 10 minut. Pomidory i 1 żółtą paprykę umyj, oczyść z pestek, drobno pokrój. Suszone pomidory osącz, potnij na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone warzywa. Smaż je przez 2-3 minuty. Wymieszaj z kuskusem. Natkę opłucz, trochę odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Posiekaną natkę dodaj do farszu. Przypraw go ziołami oraz solą i pieprzem. Pozostałe papryki rozetnij, oczyść, napełnij farszem. Udekoruj odłożoną natką.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas