Paprykowy zawrót głowy

Leczo warzywne
Leczo warzywnemateriały prasowe

Leczo z parówkami

Składniki

  • 0,5 kg parówek (np. Polanek od JBB Bałdyga)
  • 3 cebule
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • pomidory w puszce
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 g pieczarek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Papryki nadziewane
Papryki nadziewanemateriały prasowe

Faszerowana papryka

Składniki

  • 150 g surowego boczku (np. od JBB)
  • 200 g mięsa mielonego
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 100 g sera żółtego
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1 jajko, olej do smażenia

Sposób przygotowania

Tortille
Tortillemateriały prasowe

Tortille z kabanosem

Składniki

  • kabanosy (np. bankietowe JBB Bałdyga)
  • tortilla
  • sałata
  • czerwona i żółta papryka
  • cebula
  • seler
  • serek śmietankowy

Sposób przygotowania

Papryczki z kiełbaskami
Papryczki z kiełbaskamimateriały prasowe

Papryczki z kiełbaskami

Składniki

  • kiełbaski (np. bekonowo-serowe od JBB)
  • boczek (np. z beczki od JBB Bałdyga)
  • małe czerwone papryki
  • serek śmietanowy kanapkowy
  • pęczek szczypiorku
  • rukola

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?