Parówki w cieście
Przekąski zwane też corn dogami zasmakują zwłaszcza tym trochę mniejszym imprezowiczom. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo szybko znikają z talerzy.

Składniki
- 1-2 opakowania parówek (mogą być np. serowe)
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
- 1 łyżka musztardy
- olej do smażenia
- po szczypcie soli, pieprzu, cukru
1. Mąki, mleko, jajko, musztardę, proszek do pieczenia i przyprawy łączymy ze sobą w wysokim naczyniu, aż powstanie jednorodna, dość gęsta masa.2. Parówki nabijamy na patyczki do szaszłyków.3. Zaburzamy parówki w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż do przyrumienienia (ciasto powinno przybrać złoty kolor). W razie potrzeby uzupełniamy olej.