Reklama

Reklama

Pasta jajeczna

Kanapki z pastą jajeczną wyśmienicie smakują, wyglądają radośnie i kojarzą się z wiosną. Smarowidło jest wyjątkowo łatwe i błyskawiczne w przygotowaniu. Szybko też znika!

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do posypania

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. drobno siekamy lub przeciskamy przez kratkę do sałatek.

2. Cebulkę obieramy, myjemy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. 

3. W misce łączymy rozdrobnione jajka z cebulką, dodajemy łyżeczkę musztardy i łyżkę majonezu, doprawiamy całość solą i pieprzem, mieszamy, by dobrze połączyć składniki.

4. Pastę chłodzimy w lodówce, podajemy z pieczywem i szczypiorkiem. 

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje