Pasta kanapkowa z awokado

Nie masz pomysłu na śniadanie lub kolację? Zrób pyszną pastę z awokado. Smakuje doskonale!

Ozdób kanapkę kiełkami
Ozdób kanapkę kiełkami 123RF/PICSEL

Składniki

  • pomidor,
  • 2 limonki,
  • 3 awokado,
  • pół cebuli,
  • odrobina startego kminku,
  • papryczka chili,
  • 2 łyżeczki świeżej kolendry,
  • sól l pieprz,
  • świeży ogórek.

Sposób przygotowania:

Pomidor obierz ze skórki. Przekrój na pół, wydrąż nasiona, a miąższ drobno posiekaj. Z limonek wyciśnij sok (zostaw plasterek do dekoracji). Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, obierz ze skórki, a następnie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki i rozgnieć widelcem.

Cebulę i oczyszczoną papryczkę chili drobno posiekaj. Wrzuć do miseczki razem z kminkiem i łyżką kolendry. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pastą posmaruj ciemne pieczywo udekoruj plastrem świeżego ogórka i posyp resztą kolendry. 

Jesteś w czymś naprawdę dobra? Wykorzystaj to!INTERIA.PL
Rewia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?